perjantai 13. maaliskuuta 2015

Dream College


DREAM COLLEGE – LEARNING ENVIRONMENTS AND VOCATIONAL COMPETENCIES

DREAM COLLEGE –Learning Environments and Vocational Competencies on sertifioitu asiantuntijaliikkuvuushanke, joka käynnistyi vuonna 2009. Ammattiopisto Luovin koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Keskuspuiston ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Ammattiopisto Bovallius,Seurakuntaopisto ja Validia Ammattiopisto.  Eurooppalaiset partnerit ovat pääasiassa ammatillisia oppilaitoksia ja paikallisia viranomaisia. Tässä projektissa partnerit ovat Alankomaista, Espanjasta ja Iso-Britanniasta.

Projektin teema on oppimisympäristöjen kehittäminen. Ammatillisen opettajan rooli on muuttunut perinteisestä opettamisesta opiskelijan kokonaisvaltaisen kasvun valmentamiseen. Uudet oppimisympäristöt mahdollistavat yksilölliset oppimisympäristöt. Asiantuntijavaihdot keskittyvät eniten tukea tarvitsevien opiskelijoiden oppimisympäristöjen rakentamiseen eri Euroopan maissa. Tavoitteena on kehittää henkilöstön ammatillista osaamista ja luoda edellytyksiä oppimisympäristöjen kehitystyöhön oppilaitoksissa. Lähestymistapana on pedagoginen saavutettavuus ja teemat vaihtelevat monikulttuurisuudesta fyysisiin ja psyykkisiin oppimisympäristöihin ja työssäoppimisen esteettömyyteen eri aloilla.

Osallistujat ovat eri tehtävissä toimivia opettajia ja muuta henkilökuntaa, joilla on vankka kokemus erityistä tukea tarvitsevien kanssa työskentelystä. Vaihtojen kesto on yksi viikko ja ne toteutetaan ryhmissä. Vuosina 2014-1015 toteutetaan yhteensä 30 liikkuvuutta. Kaikki osallistuvat myös valmennukseen. Vaihtojen ohjelmat räätälöidään yhdessä lähtijöiden ja vastaanottavan organisaation kanssa.

Hankkeen konkreettiset tulokset ovat vaihdoista tehdyt raportit ja työkirjat, joita hyödynnetään oppimisympäristöjen kehittämisessä. Henkilötasolla hyödyt näkyvät ammatillisen osaamisen kehittämisessä ja eurooppalaisessa vertailussa. Hankkeen tuloksia hyödynnetään verkoston oppilaitosten henkilökunnan kansainvälistä polun rakentamisessa, jossa asiantuntijavaihdot ovat keskeinen osa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti